Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 21. април 2025.

Punjene sargarepe od testa


 Potrebno za osam vecih sargarepica:

250 ml mleka

1/2 svezeg kvasca

1 jaje

70 ml ulja

1 kasicica soli

1/2 kasicice secera

oko 600 g mekog brasna

100 g maslaca

1 zumance za premazivanje+ malo palente

Za punjenje:

200g sitnog sira

2-3 kasike pavlake

150g sunke ili pecenice po zelji

100g rendanog kackavalja

so po zelji

za dekoraciju zelena salata

Ako imate fisek kalupe od metala(ima kod kineza) na njih obavijate testo ako ne, onda od folije napravite fiseke, presavijanjem vise slojeva foliju da budu tvrdji jer je testo tesko, da zadrze formu

Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Ostaviti da naraste. 

Rernu zagrejati na 200c

Nadoslo testo premesiti, rastanjiti i seci na trake od prilike debljine 5mm.

Na svaki kalup obmotati testo, vidi sliku. Premazati zumancetom. Posuti sa palentom i na svaki staviti po malo maslaca odozgo.

Peci u zavisnosti od rerne dok ne dobiju  zlatnu boju. 

Prohladjene skinuti sa kalupa. Puniti nadevom i dekorisati salatom. 

  







Нема коментара: