Pecemo biskvit, koji kasnije secemo na tri kore.
Za bisvit potrebno:
6 domacih jaja M, da bi vam kore bile bas zute
180 secera u prahu
50ml ulja
sok od jednog limuna plus korica limuna
1/2 praska za pecivo
120 g brasna tip 400 meko
80 g gustina
Samo belanca i secer umutiti mikserom. Ostalo dodavati lagano mesajuci zicom da se napravi penasta smesa.
Rernu ugrejati na 180c.
Za to vreme kalup f 24cm namazati samo dno maslacem, posuti brasnom. Okolo obrisati ako ima masnoce i brasna.
Od folije velicine da se sa spoljne strane obmota kalup napraviti obruc u koji stavite vlazni ubrus u istoj velicini,presaviti foliju na pola i obmotati obruc, vidi sliku.
Obloziti kalup, usuti smesu i peci oko 40 min. Tako ce vam biskvit biti skroz ravan kada se ispece.
Fil 1:
3 cela jajeta
1/2 solje brasna
750ml mleka
1/2 solje secera
1 vanilin secer
U odgovarajucoj posudi na pari skuvati fil. Prvo sipati pola mleka. U ostatak razmutiti brasno da bude bez grudvica.
Umutiti jaja sa secerom, dodati vanilin secer. U zagrejano mleko dodati jaja, pa mleko sa brasnom. Mesati zicom dok se ne skuva.
Ohladiti, u hladno umutiti 120g maslaca.
Fil 2:
200g krem slaga
mleko
Jos vam treba:
250g svezih jagode
3 banane
Za ukrasavanje:
300g krem slaga
mleko
Ukras pile sam napravila od fondana.
Gnezdo od jednog pakovanja stapica i 100g menaz cokolade.Cvetici su od penastih bombona.
Istopiti cokoladu, pomesati sa izlomljenim stapicima da se svi stapici lepo prekriju cokoladom.
Ciniju velicine koliko gnezdo zelite oblozite prozirnom folijom. Naspite cokoladu sa stapicima, kasikom formirati oblik gnezda i ostaviti u frizider da se skroz ohladi i stegne.
Biskvit preseci na tri kore.
Filovati:kora, zuti fil, banane na kolutove, polovina prvog slaga, kora, zuti fil, jagode na kolotuve, druga polovina slaga, kora, zuti fil i celu tortu prekriti drugim slagom. Ukrasiti po zelji. Moja je bila Uskrsnja pa sam ukrasila gnezdom i pilencetom.
Нема коментара:
Постави коментар