Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 21. август 2012.

Mleveni paradajz za zimu


Potrebno za 5L
7kg paradajza,7 kasika soli,1 kasika secera,persun sitno seckan,flase,celofan,gumice,masina za meso.
Paradajz oprati i dobro ocistiti od svih peteljki i svega sto nije dobro na njemu,iseci na parcad.Samleti u masini za meso sa sve ljuskom i semenkama.Dodati secer,so i persun,dobro promesati.

Kuvati na sporetu samo dok ne izbije prvi kljuc,nekih pet min neka vri.Skinuti sa vatre i u dobro oprane flase sipati pomocu levka,povezati celofanom i gumicama.
Nije potrebno kuvati uopste ako je paradajz domaci,ne prskan i ako imate podrum za cuvanje preko zime.Posto ga ja nazalost nemam,zbog sigurnosti da ne propadne malo ga prokuvam.

Ja sipam uvek u manje flase,to me podseca na moju baku ♥.Miris i ukus tog paradajza koji se zimi pije ili koristi kao salata obicno uz pasulj,je ne procenljiv.


Нема коментара: