Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 14. август 2012.

Punjene paprike

Potrebno-
  •  700 g mesanog mlevenog mesa
  •  2 kom sitno seckanog crnog luka
  •  3 čena seckanog belog luka
  •  1 kasicica crvene mlevene paprike
  •  1 kasicica soli
  •  1/2 kasicice bibera
  •   70 g pirinca
  •   persun
  •  1 kasicica vegete
  •  1 kg paprika
  •  1/2 dl ulja
  •  2 velike kasike brasna
  •   1 veliki paradajiz ili krompir za zatvaranje
  •   1 tomatino kuvani paradajiz 
  •   2 sargarepe
  • Izdinstati na ulju luk,sargarepu,dodati meso,zacine,i na kraju pirinac i persun.
  • U drugoj posudi proprziti brasno na malo ulja pa dodati tomatino,malo vode i kuvati dok se ne dobije zeljena gustina.
  • Paprike ocistiti od semenki,oprati i puniti smesom.Zatvarati ih paradajizom ili krompirom po zelji i redjati u vatrostalnu posudu.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Paprike naliti pripremljenim kuvanim paradajizom,prekriti folijom i staviti u rernu na pecenje.Posle  20 min otkriti foliju da se lepo zapeku.      











Нема коментара: