Претражи овај блог

Читаоци

петак, 10. август 2012.

Tulumbe


Potrebno-
400ml vode,pola male soljice za kafu ulja,250g brasna,5 jaja,600g secera,2 vanilina secera,1 limun,400ml vode za serbet,ulje za przenje,spric za tulumbe.

U odgovarajucu serpu sipati vodu i ulje i staviti na ringlu da provri.Skinuti sa vatre i dodati brasno energicno mesajuci sve vreme.Tako pripremljenu smesu za testo ostaviti da se dobro ohladi.Premesiti je rukama dobro,da bude ujednacena,bez grudvica od brasna.

Za to vreme u drugoj serpi skuvati serbet od vode ,secera i vanile.Ostaviti ga da se ohladi i u njega narezati limun na kolutove.

U trecoj serpi naliti ulje i ukljuciti na trojku da se polako greje.

U smesu za testo dodavati jedno po jedno jaje muteci mikserom na najmanjoj brzini. Tako pripremljenu smesu sipati malom kasicicom u spric.Smesa ce biti lepljiva i malo teska za rad,ali ne sme biti retka.Znaci nikako krupna jaja vec srednja!

U serpi sa zagrejanim uljem prziti tulumbe,noz umociti svaki put u vrelo ulje da bi se lakse presekle tulumbe i bile lepog oblika.

Przene tulumbe treba da dobiju zlatno zutu boju.Ocediti ih od masnoce i redjati vrele u posudu a preko njih sipati polovinu hladnog serbeta.Prziti sledecu turu i tako redom ,redjati i nalivati svaki put po malo serbeta preko.

Tulumbe treba da budu fino socne i natopljene,zato ih prevrtati sa svih strana u serbetu.
Pre sluzenja dobro ih ohladiti u frizederu pokrivene folijom da ne prime nikakve mirise.



Нема коментара: