Претражи овај блог

Читаоци

субота, 03. новембар 2012.

Brze piroske



Potrebno-
500g brasna tip 500,1 jaje,1 svez kvasac 40g,1 kasicica soli,300g sira,400ml mlake vode,ulje za przenje.

U odgovarajucoj posudi sipati vodu,kvasac,so,jaje i uz neprestano lupanje varjacom ili zicom dodavati brasno dokle god se ne pojave mehuri.To znaci lupati testo oko 10 min.Dodati mrvljeni sir.Testo treba da se razvlaci i odvaja od zidova.Dobro ga pokriti i ostaviti na toplom mestu dok se ne udvostruci. Nadoslo testo obavezno opet izlupati zicom ili varjacom pre przenja.

U manjoj serpi zagrejati ulje i na vrelom dubokom ulju prziti mekike.Ja ih vadim kasikom a mozete i vlaznim rukama.Sve vreme dok se prze,prelivati ih vrelim uljem iz serpe.Zato je bolje da se po dve ili tri najvise zajedno prze.Tim prelivanjem dobice se fine supljine u testu.
Przene obavezno stavljati na papirne ubruse da pokupite visak masnoce.Kada se malo prohlade,postaju meke,supljikave i nemasne.


Нема коментара: