Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 01. новембар 2012.

Lazanje ♪♫♪♫♪♫




Potrebno-

400g kora za lazanje,100g kackavalja,125g maslaca,1200ml mleka,100g brasna,400g mlevenog juneceg mesa,2 glavice crnog luka,persun,1 sargarepa,celer,so,biber,origano,vegeta,1dcl crnog vina,200g kuvanog paradajza,malo kecapa,kesica krem supe od pecuraka.

1.Skuvati besamel sos i to-u odgovarajucoj posudi prvo rastopiti maslac,uz stalno mesanje dodavati brasno,pa mleko i na kraju prah krem supe od pecuraka.Sve to fino treba da dobije gustinu vruceg pudinga naprimer.
2.Skuvati paradajiz  sos i to-kuvani paradajz kratko krckati sa origanom,posoliti,pobiberiti.
3.Prodinstati na malo ulja luk i ostalo sitno seckano povrce te dodati meso,zacine po ukusu,kecap i na kraju crno vino.Ukrckati pa skloniti sa vatre.
I sada slazemo lazanje: ☺
Prvo prebrojte koliko kora ima da bi ste znali koliko treba puta mazati sosove i meso i u kojoj kolicini odprilike.

Vatrostalnu cetvrtastu posudu podmazati maslacem i redjati na dno kore,preko kora besamel,pa meso,zaliti sosom od paradajza i sve tako redom dok se kore ne potrose.Na vrhu zavrsiti sosom od paradajza.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.Peci lazanje oko 30 min i pred kraj narendati kackavalj odozgo pa vratiti par sekundi u rernu.
Seci na kocke i sluziti.Divnog su ukusa i mirisa i mogu se jesti i hladne,jednako su dobre.




Нема коментара: