Претражи овај блог

Читаоци

субота, 23. март 2013.

Cheesecake kao iz poslasticarnice

Potrebno-
  •  300 gr Plazma keksa,5 kasika mleka ili 5 kasika soka od pomorandze,180g maslaca,450g Ella sira,1 krem fix,1 vanilin secer,2 zelatina,voda za zelatin,500ml slatke pavlake Meggle,250g secera u prahu,450g malina ili jagoda,100ml vode za voce,4 kasike secera.
  1. Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 min. u 4 kasike hladne vode, istopiti ga (ponovo nikako da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
  2. Istopiti maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.
  3. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
  4. Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
  5. Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu
    .

Нема коментара: