Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 21. март 2013.

Mleveno meso i povrce u besamelu

Potrebno-
400g mlevenog juneceg mesa,200g pecurki,crni luk,krompir i sargarepa kolicina po zelji,,malo margarina,2 kasike brasna,100ml mleka,200ml jogurta,persun,so,biber.
U odgovarajucoj serpi posebno skuvati krompir i sargarepu secenu na manje komade.
U drugoj posudi proprziti na ulju luk,dodati meso i na kraju pecurke seckane na listice.Dobro prodinstati.
U trecoj posudi napraviti besamel-rastopiti kockicu margarina,dodati brasno i na kraju mleko.Mesati dok se ne dobije lepa smesa gustine kao testo za palacinke.Malo prohladiti besamel pa u njega dodati jogurt i malo bibera.Dobro promesati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
U vatrostalnu ciniju na dnu sipati krompir i sargarepu,odozgo meso i pecurke i na kraju sve zaliti besamelom,posuti persunom odozgo i staviti 15-ak min u rernu da se zapece.Na kraju, po zelji mozete narendati kackavalj odozgo.Sluziti vruce.
Prijatno.

Нема коментара: