Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 15. децембар 2014.

Strudla sa makom-makovnjaca

Potrebno-za dve strudle
za testo-600g brasna,1 kocka svezeg kvasca,250g maslaca,1 jaje,200ml mlakog mleka,3 kasike secera,3 kasike brasna,3 vanilina secera,1 prasak za pecivo.
za fil-300g mlevenog maka,200ml vrelog mleka,5 kasika secera,1 vanilin secer
za premazivanje-1 zumance
za posipanje-malo prah secera
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa 3 kasike secera i 3 kasike prasna da sto pre uskisne.U odgovarajucu posudu sipati brasno,vanilu,jaje,prasak za pecivo i rastopljen maslac,zamesiti sa uskislim kvascem i ostaviti testo da dobro naraste.
Podeliti ga u dva dela i rastanjiti u cetvrtast oblik velicine pleha u kojem cete peci.Za to vreme mak preliti sa vrelim mlekom i ostaviti da se dobro napije mleka i postane gustine kao kremic za mazanje.Pred samo filovanje dodati vanilu i secer da se secer u vrelom mleku ne bi rastopio i samim tim fil od maka posle bio redak i cureo.
Strudle filovati makom i sto vise puta urolati.Tek kad ste obe urolali i stavili u pleh oblozen papirom,ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni.Strudlu ostaviti da dobro naraste u plehu.
Premazati zumancetom i staviti da se pece.Odmah smanjiti temperaturu  na 170 i na pola pecenja strudle prekriti papirom za pecenje da ne izgore odozgo.
Gotovu strudlu posuti prah secerom i seci na parcad.


Нема коментара: