Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 7. новембар 2017.

Malina torta

Potrebno-
za 4 kore-
12 belanaca,4 zumanca,12 kasika secera,12 kasika brasna,prasak za pecivo,100g narendane cokolade za kuvanje
fil od malina-
500g malina,3 kasike secera,2 dl vode,1 kesica pudinga od malina i malo soka od maline oko 100ml
za fil od vanile-8 zumanaca,2 kesice pudinga creme brulee,6 kasika secera,6 dl mleka,1 kesica burbon vanile,120g mlevene plazme,250g maslaca.
beli fil-slatka pavlaka
za dekoraciju slatka pavlaka i ukrasi po zelji
Priprema:
U odgovarajucoj posudi mikserom umutiti 3 belanca sa prstohvat soli,na pola mucenja dodati 3 kasike secera,mutiti dok se ne dobije cvrst sneg.Zatim u to dodati jedno zumance,3 kasike brasna,1 prstohvat praska za pecivo 1/4 ribane cokolade.Sve lagano sjediniti.U zagrejanoj rerni u plehu promera 32cm sa pek papirom peci na isti nacin sve cetiri kore.
U odgovarajucoj serpi skuvati maline sa vodom i seceromPa kad provri dodati puding od malina razmucen sa malo soka od maline.Vruc fil rasporediti na tri kore odozgo pecene i ohladjene a cetvrtu ostaviti po strani.Uhvatice se fin gel od malina po kori.
Za to vreme skuvati fil od vanile na pari .Ali prvo umutiti mikserom zumanca i secer pa u to dodati puding creme brulee razmucen sa pola mleka.Na pari u serpi sipati drugu polovinu mleka da provri u to dodati  zumanca sa pudingom i skuvati sve zajedno.Dobro ohladiti pa u to dodati maslac,umutiti mikserom u glatku smesu i na kraju dodati plazmu.
Filovati redom kora sa malinama,na to zuti vanila fil,preko slatka pavlaka,pa opet tako redom.Zavrsiti korom bez malina i ukrasiti po zelji slatkom pavlakom.




Нема коментара: