Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 7. новембар 2017.

Zapeceni karfiol

Potrebno-
1 glavica karfiola
2 kasike prezli
1 kisela pavlaka
3 jaja
kackavalj
so,biber,ulje
Iskidan na vece cvetove karfiol obariti u slanoj vodi,pet min posto prokuva.Procediti i poklopiti da stoji.U odgovarajucoj posudi mikserom umutiti belanca,u drugoj posudi pomesati zumanca,so i pavlaku i biber.Ukljuciti rernu da se zagreje na 200c.
Tepsiju podmazati uljem.Poredjati karfiol.Preko ga posuti prezlama.Sjediniti polako belanca sa zumancima i dodati preko cvetova i izmedju.Poprskati malo sa uljem i staviti u rernu.
Peci oko 15 min,izvaditi,narendati kackavalj pa vratiti u rernu na par min da se sir rastopi.
Sluziti vruce kao prilog uz meso ili sam obrok.

Нема коментара: