Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 7. новембар 2017.

Markiza torta

Potrebno-
4 pakovanja piskota
9 jaja
200g secera u prahu
100 g kristal secera
1 vanila burbon
250g dijamant margarina
250g menaz cokolade
mleko za umakanje piskota
1/2 l slatke pavlake

U odgovarajucoj serpi na pari skuvati ulupana zumanca sa 100g secera.Kuvati tacno 12 min od trenutka kada voda prokljuca ispod serpe.Tada dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se rastopi.Skloniti sve sa vatre da se fino ohladi.U ohladjenu smesu umutiti mikserom margarin i 100 g prah secer.Posebno umutiti belanca sa 100g secera u prahu  pa polako dodati filu i sve lepo sjediniti.U kalupu promera 32cm redjati na dno i sa strane piskote umocene kratko u mleko i to stranu na kojoj nije cecer.Preko piskota fino rasporediti fil ,po zelji poredjati ostatak piskota ili odmah zavrsiti ulupanom slatkom pavlakom.Ako torta treba da se sluzi taj dan.Staviti je prvo u zamrzivac da se stegne pa onda dodati s;latku pavlaku i skinuti obruc.Ako se sluzi sledeceg dana nije potreban zamrzivac jer ce se preko noci fil savrseno stegnuti,piskote dovoljno omeksati i torta ce biti prelepog ukusa i tako rashladjena.


Нема коментара: