Претражи овај блог

Пратиоци

среда, 22. мај 2019.

Domaci hleb bez mesenja




Potrebno
450g brasna po zelji,350ml mlake vode sa cesme,3g suvog kvasca ili 10g svezeg kvasca,1 ravna supena kasika soli.
U odgovarajucoj posudi prosejati bracno,dodati ako je suvi kvasac u sredinu so i kvasac,ako koristite svez razmutite sa malo vode i kasicicom secera, da proradi pa tek onda nastavite.Kasikom ili drvenom varjacom umesajte sve sastojke samo toliko da se sve sjedini.Bice to polu meko lepljivo testo tj smesa.Pokrijte ciniju sa prozirnom folijom i ostavite minimum 8h na sobnoj temperatuti.Sto vise stoji ,sve je bolje.
Kada vam je testo odstojalo,prebacite ga iz vangle na obilno posut brasnom sto i lagano bez mesenja formirati koliko mozete oblo testo.Prebaciti u podmazan pleh,okrenuti ono sto je bilo dole da bude glatka povrsina gore.
U zagrejanoj rerni na 200c peci oko 45-50min zavisno od rerne.Ako zelite hrskavu tvrdju koricu ostavite na sobnoj tem da se hladi izvadjen iz pleha.Ako zelite meksu koricu,pecen izvadjen iz pleha,prekrijte kuhinjskom krpom ili ubrusom i odozgo kratko -par min,prozirnom folijom,te skinite kad se hleb povrati.Na slikama imatehleb i sa belim brasnom kako izgleda i sa heljdinim basnom.      
      



















Нема коментара: