Претражи овај блог

Пратиоци

среда, 1. мај 2019.

Posna Kapri torta br 2

Potrebno
600g avala posnog keksa,1kg malina,10kasika secera,burbon vanilin secer,3pudinga od maline,200ml vode,500ml Hole biljne posne slatke pavlake,250g posne cokolade

Maline procediti,sok sacuvati za natapanje keksa.Ako nema dovoljno,mozete potopiti u limunadu recimo ili slatku vodu.
U odgovarajucoj posudi kuvati maline sa secerom.Dodati vodu u kojoj smo razmutili puding.Mesati,kuvati dok se ne zgusne.Ostaviti da se dobto ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Rastopiti cokoladu sa malo ulja.

Prema tacni odredite sami koliko redova keksa ce imati vasa torta,a prema tome podelite filove.

Na odgovarajucoj tacni redjati keks kratko natopljen u sok od maline ili limunadu.Namazati sloj rastopljene cokolade,svaki put staviti u frizider da se sregne pa nastavljati filovanje.Preko keksa sa cokoladom mazati fil od malina,preko njega slatku pavlaku i tako redom.Zavrsiti slatkom pavlakom i ukrasiti po zelji

Нема коментара: