Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 3. јул 2020.

Zuti kolac sa malinama ili visnjama




Da li i vi imate svoj recept za ovaj kolac koji ne menjate godinama ili ste u potrazi za najboljim?


Potrebno:
5 jaja
300g secera
2dl jogurta
170g ulja
270g brasna
1korica limuna
1 vanilin secer
1/2 praska za pecivo
500g malina ili visanja+2 kasike brasna+3 kasike griza
prah secer za posipanje

Ukljuciti rernu na 180c.
Visnje/maline  dobro ocediti(ako su bile zaledjene),zatim ih posusiti ubrusom.U vecu ciniju sipati visnje/maline,preko njih 2 kasike brasna i 2-3 kasike griza i rukama uvaljati visnje/maline da pokupe svu tecnost.Ostaviti sa strane.

Podmazati pleh uljem i brasnom.

Odvojiti belanca od zumanaca.Mikserom umutiti belanca,dodati secer,mutiti dok se secer ne rastopi.Posebno umutiti zumanca.Zatim iskljuciti mikser i odloziti.U belanca dodati zumanca,zatim i ostale sastojke mesajuci zicom.I to postepeno dodavati malo jogurta ,mesati,pa,malo brasna,mesati,pa malo ulja,brasna,promesati i sve lagano zicom ,nikako brzo.
Sipati smesu u pleh.Odozgo poredjati  maline ili visanje za sta ste se odlucili .Peci nekih 30min,proveriti cackalicom
Najbolje je raditi sa svezim malinama/ visnjama dok jos imaju sok u sebi ali naravno mogu biti i iz zamrzivaca.
Gotov kolac iseci na parcad i posuti prah secerom.

















Нема коментара: