Претражи овај блог

Пратиоци

среда, 23. септембар 2020.

Hachapuri

 


Sastojci:

Za testo:

200ml mlake vode

1 kasicica suvog kvasca

1 kasicica soli

1/2 kasicice secera

3 kasike maslinovog ulja

oko 400g brasna

Za nadev:

300 g sira i to pomesano na primer po zelji kravlji domaci,rikota i gauda

cherry paradajz,paprika,jaje ili po zelji slaninica,ajvar...sta vise volite

susam 

1 zumance za premazivanje

U mlaku vodu staviti kvasac,promesati,ostaviti 15 min sa strane.

Dodati maslinovo ulje.Zamesiti sa brasnom u koje ste dodati so i secer.Testo ostaviti pola sata da nadodje.

Rernu zagrejati na 180c.Pripremiti pleh oblozen pek papirom 

Testo podeliti na cetiri loptice.Svaku razvuci u duguljast oblik.Pesnicom pritisniti sredinu,onda prstima oblikovati ivice da se dobije kao mali camcic u koji cete sipati nadev.Prebaciti u pleh.Puniti sirom a odozgo dodati sta zelite,celo jaje,ili ajvar ili cherry paradajz i papriku...Premazati ivice zumancetom.Posuti susamom i peci dok ne porumeni.









Нема коментара: