Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 5. септембар 2020.

Djuvec

 

Potrebno

500g belog mesa-filet

4-5 srednjih krompira

1 zelena paprika

1 crvena paprika

1 glavica crnog luka

3 cena belog luka

1 sargarepa

1 soljica (mala) pirinca

2-3 paradajza

200g kisele pavlake

ulje,persun,so,vegeta,biber

U odgovarajucoj serpi prodinstati na ulju crni luk i sargarepu,te dodati belo meso seceno na kockice.Naliti malo vodom,dinstati.

Za to vreme ukljuciti rernu na 200c.Pripremiti vatrostalnu ciniju sa poklopcem ili djuvec pleh po zelji.

Oljustiti krompir,iseci na parcad kao za pomfrit.Iseci paprike na trake.

Oprati pirinac.Sastaviti sve sastojke osim paradajza i pavlake,dodati zacine.

Naliti jos malo vodom da ogrezne,kratko drzati na vatri,mesati.Presuti u vatrostalnu ciniju ili djuvec pleh.Poravnati.Odozgo poredjati paradajz secen na kolutove,posuti persunom.Poklopiti staklenim poklopcem ili folijom i peci dok ne ispari skoro sva tecnost i kada ste viljuskom probali da je krompir gotov.Izvaditi iz rerne.Premazati kiselom pavlakom koju smo blago umitili viljuskom.Vratiti u rernu da se jos malo zapece.Prijatno








Нема коментара: