Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 27. мај 2021.

Pohovani cvetovi bagrema

 

Potrebno:

10-tak cvetova bagrema,ne previse otvorenih i ubranih na cistom mestu daleko od saobracaja

1 vece jaje,100ml mleka,na vrh noza soli,kasicica smedjeg secera,1/4 kasicice praska za pecivo,brasna po potrebi da se dobije malo gusca smesa nego za palacinke.

Odvojiti zumance od belanceta.Belance umutiti u cvrst sneg.Zumance sa ostalim sastojcima sastaviti,umutiti a na kraju polako spatulom dodati umuceno belance da ne "spadne".

Na teflonskom tiganju sipati ulje da se zagreje.

Cvetove lagano umakati i spustati u ulje da se prze.To ide jako brzo.Przene obavezno spustati na ubrus da popije visak masnoce ako ima.

Gotove preliti bagremovim medom i posuti cimetom.

Ako volite starinske poslastice kao sto su Jabuke u Slaforku,volecete  i pohovani bagrem i cvetove zove .






  


   

Ovi divni beli mirisljavi cvetici izlucuju mnogo nektara.A ukusni su i za caj i za sok,za razne salate i pohovani.

   Sadrze puno vitamina C,etericna ulja,smole...Ako ga pcelice obozavaju zasto ne bismo i mi uzivali u blagodetima  prelepog bagrema



Нема коментара: