Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 22. мај 2021.

Prolecne pitice od tikvica

 


Potrebno:

1 veca mlada tikvica

1 crni luk

1 sargarepa

100g tvrdog sira po zelji ovciji ili kravlji

so

biber

persun

beli luk u granulama

1 jaje

4 kasike vode

3 kasike brasna

1 kasika maslinovog ulja+malo za dinstanje

Na teflonskom tiganju na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckani crni luk.Zatim dodati na kockice sargarepu i tikvice.Zaciniti po zelji ,so,biber,beli luk.Dinstati poklopljeno oko desetak min na srednjoj temperaturi.

Zagrejati rernu na 180c.Pleh za mafine premazati uljem

U odgovarajucoj posudi sastaviti dinstano povrce sa ostalim sastojcima i izmrvljenim sirom.Promesati dobro da se sve lepo sjedini.Bice to smesa gusta kao za projarice.

Sipati u pleh za mafine i peci 15-ak min dok ne porumene.

Sluziti uz sezonsku salatu.


  








Нема коментара: