Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 3. мај 2021.

Torta od sargarepe

    



Potrebno:

Peku se tri kore, umutiti odjednom smesu.

U odgovarajucoj posudi umutiti smesu dodavanjem sastojaka ovim redosledom:

250g brasna,250g secera,1prasak za pecivo,300ml ulja,1 kasicica zacin za medenjaka,1kasicica cimeta,4 jajeta,100g pecenih mlevenih lesnika, i 500g naribane sargarepe na rende.

Smesu podeliti na tri jednaka dela.U plehu 26cm postaviti papir i peci kore.

Kremu umutiti mikserom:

250g maslaca sobne temperature,500g Ella sira,200g prah secera,vanilin secer,korica pomorandze i sok jedne pomorandze,400g kisele pavlake.

Slagati na tacnu kora,fil.Zavrsiti filom i ukrasiti po zelji.

Moja je pravljena za Uskrs pa je dekoracija bila u skladu sa praznikom,od pirincanog jestivog papira zeka i leptirici






  

    


 

  

Нема коментара: