Medeni andjeli su nastali kao slatkis za Materice za moju cerku,moju vecitu inspiraciju.Testo je za Medenjake ,jos jedna varijacija na temu i od njega se moze praviti i medena kucica.
Potrebno:
2 jaja
170 meda
300g smedjeg secera
vanilin secer
200g maslaca
oko 700g brasna
1 kasicica cimeta
1/2 kasicice sode bikarbine
1 /2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica zacina za medenjake
na vrh noza soli
Za krila:
belance+ malo prah secera i cetkica za premazivanje
ljuspice kokosa ili blansirani badem listici
Na kartonu nacrtati zeljenu dimenziju andjela te iseci makazama da sluzi kao modla.
Zamesiti testo da bude kompaktno i ne lepljivo za ruke.Umotati u prozirnu foliju.Ostaviti dva sata u frizideru minimum.
Ukljuciti rernu na 170c
Obloziti pleh papirom za pecenje.
Rastanjiti polovinu testa,da se ne greje drugu ostaviti u frizideru.Rastanjiti na debljinu 5-7mm i ostrim nozem prateci "modlu"andjela iseci kekse.
Slagati u pleh.Peci 5-7min.Bice jos meki kada izvadite zato ne diratiiz plehadok se ne ohladi.Ako imate dva pleha da brze ide bilo bi dobro.
Ohladjen keks ce se stvrdnuti,premazati samo krila umucenim belancetom sa malo prah secera i zalepiti ljuspice kokosa da dobijete izgled krila.Ostaviti da se osusi.Slagatiu limene kutije da omeksaju pre sluzenja.
Нема коментара:
Постави коментар