Potrebno:
za dve tamne korice koje se peku na prevrnutom plehu:
1 jaje
250g secera
80g rastopljenog putera
2 kasike meda
5 kasika mleka
1/2 kasike cimeta
2 kasicice kakaoa
vanilin secer
korica limuna
1 prasak za pecivo
oko 450g brasna
Za zutu koru koja se pece u plehu:
5 jaja
150 g sesera
150g brasna
kora jednog limuna
vanilin secer
1/3 kasicice praska za pecivo
2 kasike vrele vode
Beli krem:
1 l mleka
150g gustina
vanilin secer
sok od pola limuna
250g maslaca
Ukljuciti rernu na 180c.
Zamesiti testo za tamnu koru.Ostaviti kratko u frizideru.Dok pripremate sastojke za drugu koru.Podeliti na dva dela.Izmedju dva papira za pecenje rastanjiti koru velicine velikog pleha od sporeta.Skinuti gornji papir i sa donjim prebaciti na prevrnuti pleh .Peci ne vise od 5min jer treba da ostanu savitljive i meke.
Tako uraditi sa obe kore.
Sastojke za zutu koru umutiti mikserom posebno belanca sa secerom dok se ne rastopi,dodati ostale sastojke zumanca,puter,brasno,pp,koru limuna i na kraju vrelu vodu.Peci u plehu oblozenom papirom.Pecenu koru izvaditi sa papirom i ostaviti da se ohladi.
Na pari u odgovarajucoj posudi zakuvati polovinu mleka i secer,vanilu,dodati razmucen gustin u hladnom mleku.Kuvati uz stalno mesanje kako se ne bi stvorile grudvice.Skuvani fil prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohladjeni fil dodati izradjen maslac i na kraju sok limuna.
Slagati najbolje u plehu u kojem ste pekli.Tamna kora,polovina fila,zuta kora,druga polovina fila i zavrsiti tamnom korom.Pritisnuti blago necim da se sve lepo zalepi i ostaviti da se ohladi pre secenja.
Mirisna,meka,ukusna pita-kolac, koja ce vas oduseviti.
Нема коментара:
Постави коментар