Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 28. децембар 2021.

Nailon pita

 

  Potrebno:

za  dve tamne korice koje se peku na prevrnutom plehu:

1 jaje

250g secera

80g rastopljenog putera

2 kasike meda

5 kasika mleka

1/2 kasike cimeta

2 kasicice kakaoa

vanilin secer

korica limuna

1 prasak za pecivo

oko 450g brasna

Za zutu koru koja se pece u plehu:

5 jaja

150 g sesera

150g brasna

kora jednog limuna

vanilin secer

1/3 kasicice praska za pecivo

2 kasike vrele vode

Beli krem:

1 l mleka

150g gustina

vanilin secer

sok od pola limuna

250g maslaca

Ukljuciti rernu na 180c.

Zamesiti testo za tamnu koru.Ostaviti kratko u frizideru.Dok pripremate sastojke za drugu koru.Podeliti na dva dela.Izmedju dva papira za pecenje rastanjiti koru velicine velikog pleha od sporeta.Skinuti gornji papir i sa donjim prebaciti na prevrnuti pleh .Peci ne vise od 5min jer treba da ostanu savitljive i meke.

Tako uraditi sa obe kore.

Sastojke za zutu koru umutiti mikserom posebno belanca sa secerom dok se ne rastopi,dodati ostale sastojke zumanca,puter,brasno,pp,koru limuna i na kraju vrelu vodu.Peci u plehu oblozenom papirom.Pecenu koru izvaditi sa papirom i ostaviti da se ohladi.

Na pari u odgovarajucoj posudi zakuvati polovinu mleka i secer,vanilu,dodati razmucen gustin u hladnom mleku.Kuvati uz stalno mesanje kako se ne bi stvorile grudvice.Skuvani fil prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohladjeni fil dodati izradjen maslac i na kraju sok limuna.

Slagati najbolje u plehu u kojem ste pekli.Tamna kora,polovina fila,zuta kora,druga polovina fila i zavrsiti tamnom korom.Pritisnuti blago necim da se sve lepo zalepi i ostaviti da se ohladi pre secenja.

Mirisna,meka,ukusna pita-kolac, koja ce vas oduseviti.

   





Нема коментара: