Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 8. мај 2022.

Makovnjaca

 


Potrebno:

za testo-

250ml mlakog mleka

20g svezeg kvasca

1 zumance

1 kasicica soli

2 kasicice secera

korica jednog limuna

vanilin secer

oko 500g brasna mekog tip 400

za nadev-

250ml vrelog mleka

300g maka

6 kasika secera

3kasike psenicnog griza

1 vanilin secer

za premazivanje-

1 belance

Zamesiti testo koje se ne lepi od navedenih sastojaka.Ostaviti da se udupla.

U pleh postaviti papir za pecenje.Ukljuciti rernu da se zagreje na 180c.

U odgovarajucoj posudi izmesati vrelo mleko,mak,secer,griz i vanilu i ostaviti da se prohladi.

Nadoslo testo podeliti na dva dela.

Razviti oklagijom u pravougaonik ,duzine kao sto vam je pleh.

Polovinu fila fino rasporediti preko testa.Malo saviti krajeve da fil ne curi prilikom pecenja te saviti testourolat.Prebaciti na pleh.Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.Ostaviti da nadodje jos malo.Premazati belancetom i peci.

Pecenu strudlu malo prohladiti,posuti prah secerom i seci parcad.

Moja nije stigla da se ohladi,secena je vruca pa su parcici malo neuredna,mrve se,ali je zato ukus i miris fantastican.

   









Нема коментара: