Potrebno:
za testo-
250ml mlakog mleka
20g svezeg kvasca
1 zumance
1 kasicica soli
2 kasicice secera
korica jednog limuna
vanilin secer
oko 500g brasna mekog tip 400
za nadev-
250ml vrelog mleka
300g maka
6 kasika secera
3kasike psenicnog griza
1 vanilin secer
za premazivanje-
1 belance
Zamesiti testo koje se ne lepi od navedenih sastojaka.Ostaviti da se udupla.
U pleh postaviti papir za pecenje.Ukljuciti rernu da se zagreje na 180c.
U odgovarajucoj posudi izmesati vrelo mleko,mak,secer,griz i vanilu i ostaviti da se prohladi.
Nadoslo testo podeliti na dva dela.
Razviti oklagijom u pravougaonik ,duzine kao sto vam je pleh.
Polovinu fila fino rasporediti preko testa.Malo saviti krajeve da fil ne curi prilikom pecenja te saviti testourolat.Prebaciti na pleh.Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.Ostaviti da nadodje jos malo.Premazati belancetom i peci.
Pecenu strudlu malo prohladiti,posuti prah secerom i seci parcad.
Moja nije stigla da se ohladi,secena je vruca pa su parcici malo neuredna,mrve se,ali je zato ukus i miris fantastican.
Нема коментара:
Постави коментар