Potrebno za manju torticu precnika 25cm:
3 belanca sobne temperature obavezno
150g prah secera
1kasicica limunovog soka
1 puna kasika gustina
krem:
250ml slatke pavlake II
2 pune kasike kisele pavlake
100g prah secera
jagode,borovnice ili sezonsko voce po zelji
Rernu ukljuciti na 130c.
Pleh obloziti papirom za pecenje.
U suvoj posudi umutiti na najmanjoj brzini belanca dva tri minuta.Postepeno dodavati secer i dalje muteci na minimalnoj brzini dok se secer ne rastvori pa tek onda ukljuciti na najvecu brzinu.Dodati limunov sok i gustin,mutiti jos oko tri min dok ne dobijete cvrst sjajan sneg,koji ovako stoji na metlicama kao na slici.
Preneti na pleh,zagladiti u krug kao kad mazete fil na tortu.Udubiti sredinu kasikom.Okolo spatulom povlacite na gore sare po zelji.
Peci 10 min na 130c,zatim smanjiti na90c i peci jos tacno 80min BEZ OTVARANJA rerne.
Ostaviti da se ohladi u rerni da ne bi ispucala tokom naglog hladnjenja van rerne.Ja sam zurila i izvadila malo ranije pa mi je pukla,plus sam je ja malo kuckala u sredini da je vise napunim unutra filom pa je jos vise ispucala.Sto naravno ne smeta,ali ako zelite da bude savrsena,ispostujte ove korake.
Umutiti slatku pavlaku.Spatulom umesati prah secer i kiselu pavlaku.Staviti fil u udubljenje.Ukrasiti vocem po zelji i prelivom od svezeg voca po zelji i prah secerom.Dobro rashladiti i uzivati .
Нема коментара:
Постави коментар