Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 14. мај 2022.

Pavlova

  





Potrebno za manju torticu precnika 25cm:

3 belanca sobne temperature obavezno

150g prah secera

1kasicica limunovog soka

1 puna kasika gustina

krem:

250ml slatke pavlake II

2 pune kasike kisele pavlake

100g prah secera

jagode,borovnice ili sezonsko voce po zelji

Rernu ukljuciti na 130c.

Pleh obloziti papirom za pecenje.

U suvoj posudi umutiti na najmanjoj brzini belanca dva tri minuta.Postepeno dodavati secer i dalje muteci na minimalnoj brzini dok se secer ne rastvori pa tek onda ukljuciti na najvecu brzinu.Dodati limunov sok i gustin,mutiti jos oko tri min dok ne dobijete cvrst sjajan sneg,koji ovako stoji na metlicama kao na slici.

Preneti na pleh,zagladiti u krug kao kad mazete fil na tortu.Udubiti sredinu kasikom.Okolo spatulom povlacite na gore sare po zelji.

Peci 10 min na 130c,zatim smanjiti na90c i peci jos tacno 80min BEZ OTVARANJA rerne.

Ostaviti da se ohladi u rerni da ne bi  ispucala tokom naglog hladnjenja van rerne.Ja sam zurila i izvadila malo ranije pa mi je pukla,plus sam je ja malo kuckala u sredini da je vise napunim unutra filom pa je jos vise ispucala.Sto naravno ne smeta,ali ako zelite da bude savrsena,ispostujte ove korake.

Umutiti slatku pavlaku.Spatulom umesati prah secer i kiselu pavlaku.Staviti fil u udubljenje.Ukrasiti vocem po zelji i prelivom od svezeg voca po zelji i prah secerom.Dobro rashladiti i uzivati .

  



    
  







   

   







Нема коментара: