Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 16. фебруар 2012.

Krompir i kuvan i pecen


Krompir na ovakav nacin pripremljen moze se sluziti kao prilog uz razna jela i izuzetnog je ukusa.Sami odredite kolicinu krompira koji ce te upotrebiti.Svaki krompir oljusten i opran,zaseci ostrim nozem do pola kao lepezu.Krompir staviti u slanu hladnu vodu da se kuva.Na pola kuvan krompir,izvaditi resetkom i staviti u vatrostalnu nauljenu posudu za pecenje.Rastopiti margarin na tihoj vatri,te preliti preko svakog krompira.Preko margarina staviti vegetu i pravac pecnica na 200 stepeni.Peci oko sat vremena.Pred sam kraj,preko svakog krompira polako preliti smesu od malo maslinovog ulja,sitno seckanog belog luka i svezeg persuna.Vratiti jos malo u rernu i peci.Sluziti vruce!Prijatno.




2 коментара:

Unknown је рекао...

Pa ti si moja najbolja kuvarica, u to nisam nikad sumnjala a ovi recepti samo su potvrda. Ljubim te

Ceca је рекао...

Hvala najdraza...nemoj previse da me hvalis,pocrvenecu...♥☻