Претражи овај блог

Читаоци

среда, 15. фебруар 2012.

Sarma

  •   Potrebno je:
  •  
  • 1 kg mesanog mlevenog mesa 
  •  1 šoljica pirinca
  •  3 veće glavice crnog luka
  •  2 kom sargarepe
  •   lovorov list
  •   so, vegeta, biber, ljuta aleva paprika
  •  3 veće glavice kiselog kupusa
  •   I jos treba:
  •   suvog mesa
  •   suve slanine
  •  1/2 l ulja
  •  Na dosta ulja dobro propržiti na tihoj vatri crni luk, iseckan na kockice, dok se skroz ne raspadne. Zatim dodati na najsitnije izrendanu šargarepu, i nastaviti sa dinstanjem. 
  •  Kad se sve lepo propržilo dodati mleveno meso, i dalje pržiti dok se i meso dobro ne preodinsta. Pred sam kraj dodati začine, dobro opran i oceđen pirinač i na kockice seckanu slaninu.
  •  U veću šerpu prvo po dnu poređati listove kiselog kupusa, staviti par lista lovora,poredjati suva rebra tj meso,pa zavijati sarmu i ređati je uspravno jednu do druge, da bi sva bila ravnomerno kuvana. 
  •  Vodite računa da ostavite par listova kupusa da odozgo prekrijete sarmu. Na kraju preko zavijene sarme opet staviti rebra ili slaninu, prekriti listovima kupusa i zaliti sa vodom da ogrezne. 
  •  Na  početku sarmu kuvati na najmanjoj vatri na ringli, dok ne provri, nakon desetak minuta zagrejati malo ulja i alevu papriku, preliti  preko sarme, poklopiti i nastaviti sa kuvanjem oko 2-3h.

Нема коментара: