Претражи овај блог

Читаоци

субота, 04. јануар 2014.

Kroasani

  • 20gr kvasca
  • 3 kasike ulja
  • 2dl mleka
  • 1dl vode
  • 1kasika soli
  • 1kasikica sećera
  • 400-500gr brasna
  • 100gr maslaca za premazivanje
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam,kim,lan po zelji
  • Od navedenih sastojaka umesiti srednje meko testo i ostaviti 1h da nadodje.Testo podeliti na 8 loptica.Svaku razvaljati u krug i premazati maslacem osim poslednju.Na kraju testo oklagijom sto vise rastanjiti u krug i iseci na 32 dela(trougla) krug.Svaki trugao malo zaseci na sirem delu nozem i uvijati u kiflu prema uzem kaju.Uvijene kroasane ostaviti da nadodju jos 30min,a onda ih premazati jajetom,posuti susamom,kimom ili lanom po zelji i peci u zagrejanoj rerni oko 15 min na 200 stepeni.
  • Naravno da ih mozete raditi i u slatkoj varijanti.Tada smanjite so,punite ih dzemom ili kremicem,npr.Pospite na kraju prah secerom ili namazite gotove secernom vodicom.

Нема коментара: