Претражи овај блог

Читаоци

среда, 08. јануар 2014.

Posne manastirske punjene paprike




  •   10-12sušenih crvenih paprika
  • 200 g kuvanog pirinča
  • 150 g praziluka
  •   2 šaragrepe
  • so,vegeta
  • biber
  • 2 kasike ajvara(ne mora)
  • 50 g oraha
  •   2 kasike ulja
  •   2 krompira
  • 200 ml tomatina
  • lovorov list
  •   Na  ulju prodinstati sitno isečen praziluk, dodati rendanu šaragrepu, posoliti, pobiberiti i dinstati par minuta. U to dodati ajvar,  seckane orahe, promešati i dinstati još par minuta.
  •  Za to vreme suve paprike potopiti u vodu, ostaviti ih par minuta, a zatim izvaditi i ocediti. U smesu od povrća i oraha, dodati kuvani pirinač, dobro promesati i  puniti paprike. Napunjene paprike zatvoriti krompirom ili paradajizom i poređati ih u tepsiju. Preliti vodom i tomatinom Peći u rerni  na 180*C oko 35 minuta.

Нема коментара: