Potrebno
sveza blitva,200g heljde u zrnu,50g integralnog pirinca,sargarepa,2 crna luka,so,biber,vegeta,maslinovo ulje,bujon za supu.
Blansirati blitvu u kljucaloj slanoj vodi na par sekundi.Skuvati heljdu u slanoj vodi,oprati i procediti.Oprati pirinac u hladnoj vodi i procediti.Kratko proprziti sitno seckani luk i sargarepu na maslinovom ulju.Sve sastaviti,zaciniti.Uvijati sarmice.Redjati u podmazanu vatrostalnu posudu,naliti bujonom i zapeci u rerni oko 20 min -30 min dok se prinac ne skuva.
sveza blitva,200g heljde u zrnu,50g integralnog pirinca,sargarepa,2 crna luka,so,biber,vegeta,maslinovo ulje,bujon za supu.
Blansirati blitvu u kljucaloj slanoj vodi na par sekundi.Skuvati heljdu u slanoj vodi,oprati i procediti.Oprati pirinac u hladnoj vodi i procediti.Kratko proprziti sitno seckani luk i sargarepu na maslinovom ulju.Sve sastaviti,zaciniti.Uvijati sarmice.Redjati u podmazanu vatrostalnu posudu,naliti bujonom i zapeci u rerni oko 20 min -30 min dok se prinac ne skuva.
Нема коментара:
Постави коментар