Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 6. јул 2014.

Pecena patka



Potrebno-patka od 1,5kg ociscena,1 narandza,so,biber,vegeta,ulje.

Iskoristite da napravite i  supu od patke:

Testenina za supu,sargarepa,bela zelen,celer, ,persun,so,biber

Ako zelite da  napravite i ovaj  moj prilog-100g integralnog pirinca,300g sampinjona i 150 heljde.

  1. Patku dobro oprati. Pouljiti je i natrljati sa solju i vegetom. Ostaviti da stoji u frizideru jedan dan.Skuvati supu od cele patke.Izvaditi patku i ocediti.Rernu zagrejati na 180 stepeni.Pripremiti patku za pecenje.

    Pola narandze  ugurati u unutrašnjost patke.Drugu polovinu iscediti u sok. Pouljiti posudu i staviti patku da se pece  na 180stepeni oko 90 min. Obavezno podlivati patku sa masnoćom i sokom od narandze svakih 10 min.Posudu u kojoj se pece obavezno poklopiti.Pred sam kraj skinuti poklopac,da patka dobije lepu boju.
  2. Kad je patka ispečena, dobro ju ocediti i pustiti da se malo ohladi pre secenja.
  3.  Ja sam patku posluzila uz skuvani integralni pirinac,heljdu i pecurke kao prilog.

Нема коментара: