Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 16. август 2020.

Orecchiette u sosu od paradajza i bosiljka

 





Potrebno za dve osobe:

300g paste Orecchette ili takozvane paste "male usi"posto svojim izgledom i lice na usi

2 sveza domaca paradajza

2 kasike paradajz pelata

2 kasike maslinovog ulja

1/2 kasicice secera

par cena belog luka

6-7 listova svezeg bosiljka

morska so,biber

Skuvati  pastu u slanoj vodi al' dente,znaci samo malo tvrdje nego da je bas skuvana do kraja.Sacuvati vodu u kojoj se kuvala.

U teflonskom tiganju na maslinovom ulju proprziti svez paradajz isecen na kockice,dodati beli luk,secer,biber,so.Dodati pelat i malo vode u kojoj se kuvala pasta.Krckati par minuta dok se sve lepo ne zgusne u sos.Pred kraj  natrgati bosiljak i izmesati.Sastaviti sa pastom.Posluziti vruce i ko voli odozgo posuti  parmezan ili samo jos svezeg bosiljka.

Savrsen ukus i miris .Ovaj oblik paste se fino utapa i oblaze sosom,da ga je milina spremati.Jednostavan i brzinski rucak,ali ce zadovoljiti sva vasa cula.










Нема коментара: