Potrebno za dve osobe:
300g paste Orecchette ili takozvane paste "male usi"posto svojim izgledom i lice na usi
2 sveza domaca paradajza
2 kasike paradajz pelata
2 kasike maslinovog ulja
1/2 kasicice secera
par cena belog luka
6-7 listova svezeg bosiljka
morska so,biber
Skuvati pastu u slanoj vodi al' dente,znaci samo malo tvrdje nego da je bas skuvana do kraja.Sacuvati vodu u kojoj se kuvala.
U teflonskom tiganju na maslinovom ulju proprziti svez paradajz isecen na kockice,dodati beli luk,secer,biber,so.Dodati pelat i malo vode u kojoj se kuvala pasta.Krckati par minuta dok se sve lepo ne zgusne u sos.Pred kraj natrgati bosiljak i izmesati.Sastaviti sa pastom.Posluziti vruce i ko voli odozgo posuti parmezan ili samo jos svezeg bosiljka.
Savrsen ukus i miris .Ovaj oblik paste se fino utapa i oblaze sosom,da ga je milina spremati.Jednostavan i brzinski rucak,ali ce zadovoljiti sva vasa cula.
Нема коментара:
Постави коментар