Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 8. август 2020.

Zirafa rolat

 

Potrebno:

Za koru:

6 jaja srednje velicine

6 kasika secera

1 kasicica vanila extrat

100ml ulja

4 kasike vrele vode

6 kasika brasna

3 kasike kakaoa

2 kasicice praska za pecivo

Za fil:

200ml slatke pavlake

180g Ella sira

3 kasike prah secera

voce po zelji

Za posetak,potrebno je na papiru za pecenje iscrtati sare zirafe,kao na slici.

U plehu 30*40,podmazanom, postavititi papir i to okrenuti stranu na kojoj smo crtali na dole.Ponovo premazati uljem i cetkicom.

U odgovarajucim posudama razdvojiti banca i zumanca.

Mikserom mutiti belanca ,dodati prstohvat soli i secer,dobro izdraditi belanca.

Rernu zagrejati na 180c.

U drugoj posudi umutiti zumanca,dodati ulje,vodu,prasak za pecivo,vanilu i brasno.

U smesu od zumanaca dodati po malo umucena belanca,mesajuci lagano spatulom, da belanca ne "padnu".

Od te smese odvojiti sest kasika.Uzeti solju ili casu,u nju staviti dresir kesu,napuniti zutim filom.Iseci makazama mali deo da se moze crtati.

U ostatak dodati kakao i promesati spatulom da se fino oboji.

Zutim filom u dresir kesi iscrtati sare zirafe prateci linije koje smo predhodno nacrtali.U zagrejanoj pecnici samo dva minuta ispeci sare u  plehu.

Preko sara sipati braon smesu .Lepo poravnati.Zatim udariti od sto pleh da vazduh izadje,bar tri puta.

*Ja to nisam dovoljno uradila,zato su mi se pojavile rupice u kori ,videcete na slikama.

Ispeci koru.Vrucu umotati sa sve papirom da se formira rolat.Ohladiti.

Umutiti slatku pavlaku,dodati viljuskom izmesan Ella sir i prah secer.Rasporediti po rolatu.Dodati voce po zelji,npr borovnice.Umotati u rolat.Dobro ohladiti pre sluzenja.






Нема коментара: