Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 27. март 2021.

Curosi

 

Potrebno:


150g brasna

1 kasika praska za pecivo

prstohvat soli

1 kasika ulja

250 ml vrele vode

ulje za przenje

Dodatak :secer i cimet za valjanje

Zagrejati vodu do kljucanja,sipati ulje 1 kasiku.

U posudi prosejati brasno i prasak za pecivo,dodati so.Vrelom vodom u kojoj je ulje,zamesiti testo ,energicno mesajuci silikonskom spatulom.Kratko vratiti na toplu ringlu i mesati.Ostaviti po strani.Pripremiti spric za tulumbe sa zvezdastim nastavkom.Nikako dresir kesu jer je testo nakon hladjenja cvrsto i pucice vam sigurno.

U dublju serpu nasuti ulje,zagrejati.Napuniti spric.Istiskati zeljene oblike na krpu ili pek papir,seci makazama ili nozem.Polako spustati u duboko ulje,prziti.Ocediti na ubrusu od viska masnoce ,pa uvaljati svaki u mesavinu cimeta i secera.

Spolja hrskavi a unutra meki,ovakvi curosi su savrseni.Ako zelite mozete uz njih posluziti umak od cokolade i slatke pavlake,ali klasicni su najlepsi.

  



Нема коментара: