Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 27. март 2021.

Zirafa hleb

 


Potrebno:
400g mekog brasna
1 kasicica instant kvasca
prstohvat soli
70g secera
250ml mleka
50g maslaca
3 kasike kakao 
20ml mleka
U odgovarajucu posudu prosejati brasno,dodati secer,so i kvasac.Mleko zagrejati da bude mlako,rastopiti u njemu maslac .Dodati u brasno i zamestiti testo.Od ukupnog testa,odvojiti 250g da ostane belo testo.U ostatak testa dodati kakao, razmucen u 20ml mleka,mesiti dok ne postane ujednacena tamna smesa.Predlazem malo kvalitetniji kakao .Ostaviti 30min na toplom.Oba testa podeliti na pet loptica.Zagrejati rernu na 180c.Pripremiti kalup,ja sam koristila silikonski za hleb.
Svaku braon lopticu razvuci na duzinu oko 26-27cm.Urolati kao na slici.Zatim razvuci tanko  i belo testo.Na sredinu belog staviti  braon testo urolano,te urolati u belo.Vidi sliku.Svako urolano testo preseci na pola.Dobicete znaci deset delova.U kalup redjati tri,preko cetiri,odozgo tri.Ostaviti malo,pokriveno krpom dok se greje rerna.Peci 10min,zatim prekriti papirom za pecenje odozgo, pa peci jos oko 20min.
Hleb je interesantnog izgleda,deca ce ga sigurno voleti.Posebno uz solju toplog mleka ili ako ovaj hleb namazete omiljenim kremom











Нема коментара: