Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 05. март 2012.

Baklava sa cokoladom i orasima


Potrebno je:
1/2kg kora za baklavu,250g maslaca,100g cokolade za kuvanje,200g mlevenih oraha,3 solje secera,3 solje vode,3 vanilina secera,1 limun.

Otopiti cokoladu sa 3 kasike maslaca i pomesati sa orasima,slika1.Filovati jednu po jednu koru kao na slici 2,tj od fila praviti trake pri kraju kora.Svaku koru lagano uviti u rolat,ne stezati previse.Spustati u veliki pleh od sporeta,pouljen,slika 3.Zaseci ostrim nozem na parcice.Zaliti preostalim otopljenim  maslacem odozgo,slika 4.Peci u zagrejanoj rerni oko 30 min na 170 stepeni.

Za to vreme skuvati serbet od secera,vode i vanile.Limun iseci na kolutove.
Vazno pravilo je da se na vrucu baklavu sipa hladan serbet ili obrnuto kako vam je lakse.Dobro potopiti baklavu i odozgo poredjati limun.Kad se dobro ohladi i natopi svim sokom,sluziti.
slika 1.

slika 2.

slika3.

slika4.





1 коментар:

Mile је рекао...

Mmmmm...kakva poslastica :)