Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 19. март 2012.

Sarmica od zelja


Moje omiljeno jelo!♥
Potrebni sastojci:
20-25 liski zelja-birajte vece,400g mlevenog juneceg mesa,2 jajeta,so,biber,50g pirinca,2 sargarepe,2 crna luka,persun,ulje,1 kiselo mleko.
Ovo je kolicina koja je dovoljna za moju porodicu,a vi sami odredite vasu kolicinu☺.

Zelje ocistiti od viska stabljika,oprati pa lisku po lisku kratko blansirati,oko par sekundi, u kipucoj vodi,malo posoljenoj.Blansirane liske redjati u djevdjir da se ocede i malo prohlade da ih mozete drzati u ruci dok savijate.Crni luk,sargarepu i meso izdinstati na malo ulja,dodati pirinac,so,biber.Liske zelja savijati u sarmice kao i obicnu sarmu sa kupusom.Redjati u vatrostalnu ciniju.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Savijene sarmice naliti vodom da ogreznu do polovine posude od prilike i staviti u rernu.Umutiti jaja i u njih dodati sitno seckani persun.
Pred kraj pecenja,sarmice preliti jajima i persunom i vratiti jos malo da se to zapece u rerni.Sarmice su gotove kada skoro sva voda koju ste nalili ispari.
Sarmice sluziti vruce sa 1 kasikom hladnog kiselog mleka preko njih!Verujte,ukus je neopisivo dobar.♥








2 коментара:

Unknown је рекао...

Ovo izgleda savrseno, nazalost ovo kod moje Cece nisam probala al ne sumnjam u ukus...njam,njam

Unknown је рекао...

Jeste Miro jako je ukusno...:) Pre nekih 5 minuta sam ga klopala i divno je!