Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 18. март 2012.

Kolacici sudbine

Ovo je interesantna ideja,kako da provedete zabavno vreme sa svojim detetom.Veca deca mogu sama da smisle ili pronadju na internetu mudre misli.Za ovu meru treba vam oko 40 papirica sa mudrim izrekama ili po zelji nekim saljivim savetima.Papirice saviti .

Testo umutiti mikserom od 3 belanca,60g prah secera,60 g brasna,1 vanilin secer,narendati koru 1 limuna,so na vrh noza,50g rastopljenog margarina.Jako je vazno da testo bude gustine kao za palacinke i da odstoji 20 min.
Za to vreme napraviti sablone na papiru za pecenje kora.Olovkom iscrtati krugove oko 8mm u precniku.Malom kasicicom vaditi od prilike po pola kasicice testa u svaki krug i polako ga razvlaciti u krugu sto tanje do ivica kao na slici.Pecina na150 stepeni oko 5 min,paziti da se previse ne prepeku,pa se onda ne mogu saviti.
Vazno je da se savijaju vruci,sto brze, zato sto se brzo hlade jer su tanki a kad se ohlade pucaju kada ih savijete.Tako da tu morate pomoci vasem detetu♥!
U svaki kolacic dok je jos vruc,staviti poruku tj misao,i brzo saviti na pola,i blago povici ivice na dole.Kolacice ne pritiskati jako,jer ce se papir zalepiti za vruc kolac.
Sluziti hladne jer tada postanu hrskavi!
Uzivajte sa ostalim clanovima porodice u citanju porukica♥☺☺☺♥




Нема коментара: