Претражи овај блог

Читаоци

среда, 21. март 2012.

Njoki bez krompira


Potrebno:
 250ml vode,1,5 kasika ulja,na vrh noza soli,oko 500g brasna,1 umuceno jaje.

Skuvati vodu,ulje,so do vrenja.U kljucalu vodu dodati 150g  brasna, energicno mesajuci dok se ne dobije kompaktna masa.Mesati brzo da se ne naprave grudvice.U ohladjeno dodati jaje.Dobro izmesati.Masa ce biti retka i trebace vam od prilike oko 300g brasna da to lepo postane testo,ne previse tvrdo.Ne sme se lepiti za ruke.
Podeliti  ga na 4 dela.Napraviti oblik kobasice,te ih rezati na sitne komadice.Oblikovati po zelji palcem,na zici ili rendetu.Ja sam koristila ovu modlu na slici.Brzim pokretom palca desne ruke na pobrasnjenoj modli,dobila sam ovakve oblike.Vi ih mozete po zelji seci u raznim drugim oblicima,pa cak i manjom modlicom ,npr u obliku srca♥.

Kuvati ih u slanoj vodi oko 10 min ,treba da isplivaju na povrsinu.Ocediti,oprati i sluziti kao glavno jelo ili prilog.
Ostatak mozete slobodno ostaviti u zamrzivac za drugi put☻☺




Нема коментара: