Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 08. мај 2012.

Boem torta



Od 12 belanaca,12 kasika secera,300gr pecenih mlevenih lesnika,mikserom umutiti smesu za tri kore.U tri posude odvojiti tri jednaka dela da bi vam kore bile jednake.
U plehu oblozenom papirom za pecenje peci kore na 180-200 stepeni dok ne porumene.
Kuvati dva fila.
Prvi fil-
6 zumanaca umutiti mikserom sa 8 kasika secera,dodati 8 kasika brasna ili gustina i sve to kuvati na pari u pola litra mleka.Ovaj fil se kuva malo duze.Kad dobije svoju gustinu,skloniti sa vatre da se dobro ohladi.U ohladjen fil umutiti mikserom 1/4 maslaca i ostaviti u frizider da se hladi.
Drugi fil-
6 zumanaca,4 cela jajeta,10 kasika secera umutiti mikserom i staviti da se kuva na pari,dodati 200g cokolade za kuvanje.Kuvati dok se ne postigne gustina kad mesate kasikom da se vidi dno.Ohladiti fil pa u njega mikserom umutiti 3/4 maslaca.Ostaviti malo u frizider da se stegne.

Tortu filovati sledecim redosledom-kora-prvi fil-drugi fil i tako redom a zavrsiti ili cokoladnim filom ili glazurom od cokolade po zelji,i odozgo posuti pecenim mlevenim lesnicima.Dobro ohladiti pre sluzenja.

Нема коментара: