Претражи овај блог

Читаоци

субота, 26. мај 2012.

Ledena kocka


Potrebno-
5 jaja,5 kasika secera,5 kasika brasna,2 kasike kakaoa,vanilin secer,limun,450g secera,450ml mleka,9 kasika gustina,250g maslaca,200g cokolade za kuvanje.

Umutiti mikserom smesu za patispanj-5 belanaca,dodati 5 kasika secera,5 kasika brasna i na kraju 5 zumanaca i 2 kasike kakao praha.
Smesu peci u plehu oblozenom papirom za pecenje na 200 stepeni.
Gotovu koru staviti u neku duboku tacnu ili pleh da se ohladi.
Skuvati serbet od 200g secera i 200g vode sa sokom 1 limuna.
Vrucim sirupom preliti hladan patispanj i ostaviti da se lepo natopi i ohladi.

U odgovarajucoj posudi na pari skuvati 450ml mleka sa 250g secera,9 kasika gustina.U ohladjenu smesu umutiti mikserom maslac.
Glazura od cokolade-na pari otopiti cokoladu sa 1 kasicicom ulja.
Preko ohladjenog patispanja  sipati krem a odozgo vrucu glazuru od cokolade.
Kolac treba dobro da se ohladi pre sluzenja ,da bi opravdao svoj naziv!!!


Нема коментара: