Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 08. мај 2012.

Limun pita



Umutiti mikserom glatko testo za tri korice od-
1 jajeta,1,5 kasike masti,120g secera,100ml mleka,sok i kora izrendana od 1 celog limuna,pola praska za pecivo i oko 350g brasna.
Umuceno testo doraditi jos malo rukama i dodati brasna ako treba.Podeliti na tri dela.Oklagijom razvuci na prevrnutom plehu i tako i peci.Peci na 150 stepeni jako kratko,paziti da ne izgore.
Fil-
Skuvati u pola litra mleka 2 pudinga od vanile ili limuna sa 5 kasika secera.U ohladjen fil umutiti 200g margarina i narendanu koru od 1 limuna.
Posebno umutiti u posudi slag i ostaviti da se ohladi.
Filovati korice i odozgo slag.Ostaviti bar 2 h u frizideru da se korice omeksaju,pa tek onda seci na parcad.



Нема коментара: