Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 22. мај 2012.

Princes krofne


Potrebno-
150ml ulja,150ml vode,150g brasna,6 jaja,1l mleka,2 pudinga od vanile,1 vanilin secer,250g maslaca,6 kasika gustina,12 kasika secera,1 slag i prah secer za posipanje.
U serpu staviti ulje i vodu da provri.Skloniti sa vatre i u vruce ,energicno umesati brasno.Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme na pari skuvati fil od mleka,gustina,pudinga i secera.Ostaviti da se ohladi.U hladno mikserom umutiti maslac.
U hladnu masu za testo dodavati jedno po jedno celo jaje energicno mesajuci metlicom od miksera.Tako pripremljenu smesu ostaviti 1h da odstoji.
Umutiti 1 slag i ostaviti da se ohladi u frizideru.
Masu za testo sipati spricem ili kasikom u pleh oblozen pek papirom u velicini oraha.Jako je bitno da se rerna zagreje na 250 stepeni i kada se krofne ubace na pecenje-NE SME SE OTVARATI RERNA!!!
Peci oko 15-20 min,dok ne porumene.

Gotove seci ostrim nozem na pola i puniti spricem prvo zuti fil,pa slag i odozgo staviti drugu polovinu kao kapicu.Posuti prah secerom i sluziti.






Нема коментара: