Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 16. октобар 2012.

Fazan iz rerne


 

 Potrebno

  • 1 fazan
  •  2 bela luka
  •   so,biber,persun,lovorov list
  •   1 limun
  •  100 g pancete 
  •  200 ml belog vina
  •   1 veci crni luk
  • malo maslaca

Priprema

  1. Sa smesom zgnječenog belog luka,soli,biberom,persuna natrljati fazana.Ostaviti da stoji u frizideru bar 2 h ako ne i duze..
  2. Obložiti parcicima tanko rezane pancete,zakaciti cackalicama,staviti malo margarina odozgo
  3. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C 10 min.
  4. Kad “zacvrči” zaliti mešavinom vina, limunova soka i vode. Dodati crni luk na kolutove i limun,lovor te nastaviti s pečenjem u zaklopljenoj vatrostalnoj posudi.
    Sluziti uz palentu,po zelji sos od pecuraka ili suve sljive




 


Нема коментара: