Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 28. мај 2013.

Capri torta

  • Peci 4 kore od

  •  2 belanca
  •  2 kašike secera
  •  50gr blanširanih pečenih mlevenih badema
  •  na vrh kašike (5gr) brasna
  • Vanila krem:

  •  6 zumanaca
  •  1puding od vanile
  •  100gr secera
  •  1 kesica vanilinog secera
  •  350ml mleka
  •  50gr maslaca sobne temperature
  •  100ml slatke pavlake
  •  1/2 kesice (5gr) zelatina
  • Voćni fil:

  •  500gr svezih jagoda
  •  150gr secera
  •  1 kesica (10gr) zelatina
  • Čokoladni preliv/ glazura:

  •  150gr čokolade za kuvanje (40% kakao mase)
  •  6 kašika ulja
  • slag po zelju za ukrasavanje ili slatka pavlaka 
Kore peci u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 8 min do 10.u kalupu precnika 22cm oblozenim papirom.
Vanila krem skuvati na pari od zumanaca,pudinga razmucenog u mleku,secera.U ohladjen fil umutiti mikserom omeksali maslac.Zelatin rastopiti po upustvu sa kesice i polako umesati u vanil krem.Posebno umutiti slatku pavlaku i nju na kraju dodati vanil kremu.
Vocni fil-jagode seckane na kockice pomesati sa secerom i zagrejati na tihoj vatri dok se kristali secera ne otope.Skloniti sa vatre.Zelatin rastopiti po upustvu sa kesice,otopiti ga na tihoj vatri-ne sme da prokljuca i dodati ga vocnom filu.Fil rashladiti na sobnoj tep pa ga posle staviti i u frizider na 1h.
Cokoladnu glazuru napravite tako sto na pari rastopite cokoladu i ulje.
Finalni postupak-filovanje uradite u kalupu 20cm oblozenom folijom sa strane
1. Kora
 2. Trecina čokoladnog preliva (sipala sam kašikom preko vanila krema, a zatim nežno razmazala silikonskom četkicom)... ceo postupak ponovite još 2x!
3.Trecina vanila krema
4.Trecina voćnog fila (čim nanesete prvi sloj fila vratite ga u zamrzivač)
5.Poslednju koru ostaviti bez premazivanja samo ukrasavanje slagom.

Tortu staviti u frižider na hlađenje, najbolje preko noći. Sutra dan otkopčati i skinuti obruč, odlepiti foliju od stranice torte i ukrasiti po zelji.




Нема коментара: