Претражи овај блог

Читаоци

среда, 29. мај 2013.

Jagodasta torta

  •  500g piskota
  •  1kg jagoda
  •  1.2l mleka
  •  3 pudinga od vanile
  •  3 kasike gustina
  •  200g secera
  •  2 vanile
  •  250g maslaca i malo slaga za ukrasavanje 
  1. U odgovarajucu serpu sipati 8 dl melka, pa dodati secer, vanil-secer i staviti da se kuva dok ne prokljuca.
  2. Posebno umutiti 2 dl mleka sa praskom za puding i gustinom, pa sipati u kljucalo mleko.Kuvati na umerenoj temperaturi i mesati dok se ne zgusne.
  3. Pripremljeni puding ostaviti da se ohladi, a potom dodati puter omeksao na sobnoj temperaturi, pa mutiti mikserom.
  4. 800g jagoda oseci na kockice, a 200g na listove.
  5. U fil od vanile dodati jagode isecene na kocke i polako promesati.
  6. Pripremiti okrugli kalup za torte.Piskote umakati u ostatak mleka te ih redjati po dnu i bocnim stranicama kalupa za tortu.Preko piskota sipati pola pripremljenog fila, prekriti redom natopljenih piskota i premazati ostatkom fila.
  7. Ukrasiti slagom i jagodama i ostaviti da se stegne nekoliko sati u frizideru

Нема коментара: