Претражи овај блог

Читаоци

среда, 29. мај 2013.

Torta sa jagodama



  •   Potrebno je:
  •  3 kutije piskota
  •   malo gaziranog soka od narandze
  •  4 kisele pavlake
  •  250g secera u prahu
  •  300g mlevene plazme
  •  3 pudinga od jagoda
  •  10 kasika secera
  •  8 dl vode
  •  500g jagoda i malo za dekoraciju
  •  500g belog krem slaga
  •  3 dl hladne kisele vode  
  1. Oprati i ocistiti jagode pa ih poseci na kolutove.
  2. 8 dl vode prokuvati sa 10 kasika secera pa ubaciti spremljene jagode. Kuvati ih 10-ak minuta.
  3. Puding pomesati sa malo vode pa dodati u smesu sa jagodama uz stalno mesanje. Pripremljen fil ostaviti da se hladi.
  4. Umutiti pavlaku sa secerom u prahu pa ubaciti mleveni  keks. Sve dobro sjediniti.
  5. U jednu ciniju umutiti 150g slaga sa malo kisele vode a u drugu ciniju umutiti ostatak slaga sa ostatkom vode.
  6. Filovanje torte:
    Piskote umakati u sok od narandze pa redjati u posluzavnik.Za jedan red je dovoljna jedna kutija piskota.
    Preko piskota staviti fil sa pavlakom i keksom,a preko toga jos jedan red piskota pa fil sa jagodama,preko njih premazati 150g umucenog slaga i na kraju staviti jos jedan red piskota.Sa ostatkom umucenog slaga i jagoda dekorisati tortu.







Нема коментара: