Претражи овај блог

Читаоци

петак, 24. мај 2013.

Fondan od penastih bombona





(marshmallow fondant)


 Od fondan smese,jako lako,mozete napraviti razlicite ukrase za torte.Posebno kada su u pitanju deciji rodjendani.Smesa nije zahtevna,laka je za pravljene i rad sa njom je jednostavan.Preporucujem pocetnicima koji nisu do sada radili sa pravim fondanom.

Za fondan smesu je potrebno-
100g penastih belih bombona,250g secera u prahu,1 kasika vode i jos malo secera u prahu da se pospe radna povrsina.
Bombone preliti vodom i staviti u mikrotalasnu ili rernu oko 20 sec ,tek toliko da omeksaju,da se mogu mesiti rukama.
U omeksale bombone staviti polovinu secera u prahu,mesiti,postepeno dodavajuci preostali secer.Smesa je dobra onda kada prestane da se lepi za dlanoveAko se lepi,dodati jos malo secera,a ukoliko se stvrdne dodati malo vode i vratiti u mikrotalasnu opet.
Zatim u fondan po zelji dodati prehrambene boje.Ukoliko  se dodaju tecne boje,ponovo treba dodati secer u prahu,dok se ne dobije zeljena cvrstina.Secerom u prahu posuti radnu povrsinu,oklagijom rastanjiti smesu.
Prvo treba na papiru iscrtati zeljeni oblik,a potom seci deo po deo fondana(npr glava,ruke,noge...).
Smesu mozete i cuvati zamrznutu i to do 6 meseci.

Нема коментара: