Претражи овај блог

Читаоци

петак, 12. септембар 2014.

Seherezada torta



SASTOJCI:
600 g turskog keksa (2 pakovanja)
400 g belog šlag krema
200 g prah šećera
250 g margarina
  600 ml mleka
3 pudinga od karamele
400 ml kisele vode
9 kaš. šećera

PRIPREMA:

Na klasičan način skuvajte puding u mleku sa 9 kaš. šećera, ostavite da se ohladi povremeno mešajući kako se ne bi stvorila korica, pa u ohladjen puding umešajte prethodno umućen margarin sa prah šećerom.
Šlag kremu umutite sa kiselom vodom posebno.Keks se NE POTAPA!
Na poslužavnik naredjajte red keksa (4x5 kom), premažite pudingom pa šlagom i tako nastavite 5 puta. I zadnji sloj keksa se premazuje pudingom i šlagom. Tortu dodatno ukrasite po zelji. Torta bas ispadne velika,socna,izdasna,keks se preko noci lepo otpusti od fila i jako se lepo sece.Jednina mana je sto brzo nestane :).



Нема коментара: