Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 27. децембар 2012.

Pogaca ruza


 

Potrebno
  •  600 g brasna
  •  4 dcl mleka
  •   1 mali svez kvasac
  •  1 kasicica secera
  •  1 kasika soli
  •  100 g putra ili margarina (sobna temperatura)
  •  malo susama
  •  1 zumance
  •   60ml ulja
  1. Staviti kvasac sa 2 dcl mlakog mleka i kasicicom secera da se digne.
  2. Staviti kvasac u brasno, dodati ulje, ostatak mlakog mleka i so i zamesiti glatko testo.
  3. Ostaviti testo na toplom dok se  ne udvostruci.Posle ga podeliti u loptice,poredjati kao cvet u podmazanu tepsiju.
  4. Staviti da malo nadodje, namazati umucenim zumancetom, posuti susamom i odozgo staviti malo margarina. Peci oko 40 minuta. Prvih 15 minuta na 260ºC i posle na 150ºC

1 коментар:

sekaaaizbeca је рекао...

bile su izvandrene! mmmmm :-) hvala na trudu